Main Unit

The five different houses on the property are connected and separated by walls and gates – fishponds – and walking paths between grass and tropical flowers and trees.

All our neighbors in Batubelig, Balinese or foreign are nice and friendly, everything here is safe and secluded. Our space is a rectangular, 2000 sqm. unit. In front of the parking area is a small guards’ “bale”= rest-house. “Our” road, Jalan Daksina is a dead end-road, stopping 100 meters further east. Across it is all rice-fields. To the west is a river – with pure “jungle” at the other side.

The five different houses on the property are connected and separated by walls and gates – fishponds – and walking paths between grass and tropical flowers and trees. Everything looks “Balinese” from outside, due to the traditional “alang-alang” roofs, but satisfies Western tastes and requirements inside.

The “Master-suite” is river-side, wide, open and quiet, with sliding doors on three sides opening up to the river & jungle. It has a king-size bed, walk-in closets, indoor toilet, shower etc. and an outdoor bathroom with a small garden.

“Granny’s house” is located in the middle of the property, with a social outward” terrace and a private terrace overlooking a small separate garden,  queen-size bed, walk-in closet, toilet, shower etc and a staircase leading up to a small “loft” for storage

The “Library”- the dominating two-storey-building in the middle of the property has its separate toilet and bathroom and faces the 14 x 4 m swimming pool. The library has a huge 5 meter high book-cases on two walls, 4 chairs, a TV and a big staircase leading upwards past the bookshelves.
Two connected rooms are designed as working rooms, but may also serve as bedrooms. The staircase leads up to a large room, well suitable for a bedroom. This room in 2 floor has a balcony facing the pool. The “Office” below, somewhat smaller, contains a writing-desk.

To the west of the pool dominates the “Living-dining pavillion”. Huge wooden pillars holds up the enormous roof. The wide floor and only wall, at the back are in Balinese cream-colored palimanan stone. There the owners’ collection of antique vases and figures are exposed – between two huge modern paintings. The space also, of course, contains well sized sitting and dining-groups.
The staff’s territories are behind the big palimanan wall, with kitchen, toilet, washing, sleeping and storage units. It is entered through a door behind the sitting-group, or via “The Bar” or “Master Kitchen” at the opposite back-side of the wall, next to the dining-group.

The northern poolside has a huge wooden terrace with four sun-beds and a smaller dining-group under a shady umbrella – and a “bale”- a small Balinese open house for comfort & flirt, reading and massage. In a small temple behind this bale there frequently are small ceremonies for the ancestors of the original owners of the land. Everybody is allowed to watch – or participate – in proper dress.

FOR SALE (FREEHOLD)

USD 1 525 600:

Please contact: