THE MAIN UNIT

All our neighbors in Batubelig, Balinese or foreign are nice and friendly, everything here is safe and secluded. Our space is a rectangular, 2000 sqm. unit. In front of the parking area is a small guards’ “bale”= rest-house. “Our” road, Jalan Daksina is a dead end-road, stopping 100 meters further east. Across it is all rice-fields. To the west is a river - with pure “jungle” at the other side.

The five different houses on the property are connected and separated by walls and gates – fishponds - and walking paths between grass and tropical flowers and trees. Everything looks “Balinese” from outside, due to the traditional “alang-alang” roofs, but satisfies Western tastes and requirements inside.

The “Master-suite” is river-side, wide, open and quiet, with sliding doors on three sides opening up to the river & jungle. It has a king-size bed, walk-in closets, indoor toilet, shower etc. and an outdoor bathroom with a small garden.

“Granny’s house” is located in the middle of the property, with a social outward” terrace and a private terrace overlooking a small separate garden & bathtub, has a queen-size bed, walk-in closet, toilet, shower etc and a staircase leading up to a small “loft” where one may well put up a favorite child – or youngster.

The “Library”- the dominating two-storey-building in the middle of the property has its separate toilet and bathroom and faces the 14 x 4 m swimming pool. The huge, green library has 5 meter high book-cases on two walls, sofas, chairs, a TV and a big staircase leading upwards past the bookshelves.
Two connected rooms are designed as working rooms, but may also serve as bedrooms. The staircase leads up to the “Captain’s room” with a huge working-table, bed, closets – and “commando-bridge” facing the pool. The “Office” below, somewhat smaller, contains a writing-desk and a sitting-group where the sofa easily changes to a bed.

To the west of the pool dominates the “Living-dining pavillion”. Huge wooden pillars holds up the enormous roof. The wide floor and only wall, at the back are in Balinese cream-colored palimanan stone. There the owners’ collection of antique vases and figures are exposed – between two huge modern paintings. The space also, of course, contains well sized sitting and dining-groups.
The staff’s territories are behind the big palimanan wall, with kitchen, toilet, washing, sleeping and storage units. It is entered through a door behind the sitting-group, or via “The Bar” or “Master Kitchen” at the opposite back-side of the wall, next to the dining-group.

The northern poolside has a huge wooden terrace with four sun-beds and a smaller dining-group under a shady umbrella – and a “bale”- a small Balinese open house for comfort & flirt, reading and massage. In a small temple behind this bale there frequently are small ceremonies for the ancestors of the original owners of the land. Everybody is allowed to watch – or participate - in proper dress.