Frokost, klesvask, sjøfører etc.


Vi har seks ansatte til å ta vare på eiendommen og våre gjester, to kvinner og fire menn. Alle forstår litt engelsk, men har varierende ordforråd. Niluh har arbeidet for oss siden byggeprosjektet var ferdig og er eldste datter på nabogården. Hun er flink til å lage mat og har tatt seg av utenlandske gjester i flere år allerede. Hun har en like sjarmerende kollega, Kadek som er en erfaren husmor fra Denpasar. "Jentene" vasker, rydder og rer opp senger, men de serverer gjerne frokost, tar klesvasken, handler inn mat for deg og lager lunsj og middag hvis du skulle ønske det. Vil du arrangere et større party leier de inn ekstra hjelp fra nabogårdene hvis det skulle trenges. Den daglige rengjøringen inkluderer håndkle- og sengetøy-skift.

Våre fire menn deler ansvaret for vakttjenesten, men har ellers individuelle arbeidsoppgaver. Nyoman er husets sjåfør, den mest trygghetsskapende mann noen kan ønske seg, svær og kraftig, vennlig og velkledd. Sannsynligvis er han den første våre gjester møter - på flyplassen - med norsk flagg. Han har som instruks å bringe dem dit i god tid før avreise også. Han er også huset alt-mulig-mann som fikser ting som går i stykker og overser det daglige vedlikehold. Yoga er ansvarlig for hagen og bassengene. Han arbeider hardere enn noen annen; planter, vanner og steller for trær og busker uten en pause. Når han ikke er på vakt hos oss, finner du ham rundt om i landsbyen med kuene sine som beiter relativt fritt imellom alle husene. Nyoman II er en ung mann som er ansvarlig for vaktholdet fra ettermiddagen inntil nattevakten, Made, kommer cirka klokka 10 om kvelden . Made bor med kone og barn i Denpasar. Skulle du trenge partnere til et slag bridge en regnværskveld, stiller gjerne Made og Nyomann opp. Men vær klar over at de er svært så gode spillere.

Vi har flere sykler til bruk for gjester. En motorsykkel kan også leies etter avtale. Bilen kan dessverre ikke leies ut, men Nyoman kan skaffe dere både bil og sjåfør gjennom sine mange kontakter eller et utleiefirma. Hvis du foretrekker å kjøre selv må du ha et gyldig internasjonalt førekort. Politiet på Bali har en ikke ubetydelig ekstrainntekt av å sjekke utlendingers papirer, med et stort og vennlig smil naturligvis. Drosjer er relativt billig, og det tar sjelden mer enn ti minutter fra staben ringer til bilen er ved huset.