"The Cottage" - gjeste-enheten


Vår eiendom er som en liten grend - med mange mindre hus. Nærmest parkeringsplassen og vaktstuen ligger gjeste-enheten på 350 m2 - som arkitekten kalte "the Cottage", et navn som har blitt hengende. Den har egen inngang og på alle vis adskilt fra "våre" hus. Hele området er omgitt av murer og porter, men forbundet med flislagte gangveier - på balinesisk vis.

"The Cottage" er ideell for 4 personer, men kan huse opp til 6, og inneholder to soverom på 25m2 hver, med separate TV, telefoner, og store bad med WC, dusj og badekar mellom palmer og blomster - under åpen himmel. Det er utrolig deilig å ligge under fullmånen i tropenatten og bare være til!
Glassdører fra soverommene fører ut til hver sin terasse og hageflekk, mens de to sove-enhetene deler en stor felles stue under et stort balinesisk alang-alang tak båret oppe av teaksøyler og med palimanan-stengulv. Fellesrommet på 70 m2 har komfortable sitte- og spisegrupper, kjøkken med alle fasiliteter, stereoanlegg og CD'er. Ute i felleshagen finnes liggestoler og parasoll - samt et eget lite svømmebasseng.

Biler, sykler og motorsykler parkeres på plassen utenfor, mot veien. Kvelds- og nattestid sitter ofte gartneren Yoga eller sjåføren Nyoman alene eller sammen med andre av staben, slekt og naboer og ser TV. Men de bestemmer selv om de heller vil ta TV'en inn i tjenerfløyen. På dagtid er selvsagt også jentene "våre" på vakt: Om natten er det alltid minst en voksen mann ute eller inne, som åpner døren når dere ringer på dørklokken og står til tjeneste når dere enn roper - eller ringer på hustelefonen.
"The Cottage" har egen utgang til kokosnøttlunden. Slik har man forbindelse videre innover eiendommen. Etter en ny port med blomstrende tre i en karpedam, kommer man til "oss". Men alle leietakere er etter avtale velkomne ved det store svømmebassenget - og i det toetasjes biblioteket. Der kan man finne de forunderligste bøker om Østens kultur, religioner og historie - samt adskillig vestlig litteratur på både norsk, engelsk og andre språk.